Maskotti

Idean presentaatio

 

Vesipisara

 

Vesi on elämä. Vesipisara on tavallaan kuin pieni lapsi. Pieni osa. Pyöreä muoto assosioituu pehmeyteen, kiltteyteen. Se on vastustamattoman söpö. Se on kuitenkin myös dynaaminen.

Maailmassa on paljon erilaisia maskotteja. Ei tuntunut hyvältä idealta tehdä taas söpöä oravaa tai nallea, piti keksiä jotain uutta.

Olen etsinyt olemassa olevia samanlaisia maskotteja ja logoja Google Image Searchin ja Pinterestin avulla. Yllätyin kun en löytänyt paljon vastaavia. Eli tämä idea on vapaa käyttöön.

Muoto on yksinkertainen ja helposti tunnistettava. Mukautuu hyvin eri ympäristöön ja kokojen mukaan. Printtimateriaalit, tarrat, rintamerkit, pehmolelut ja tietenkin - sähköinen media.

Se muistuttaa emojia ja sen voi helposti kehittää emoji- tai messenger-tarra-kokoelmaksi.

Minun omat lapset (10 ja 12 v.) ovat hyväksyneet tämän idean täysin! Ja kuten luonnoksista voi nähdä, tämä hahmo voi olla tarvittaessa söpö tai siisti tai oikeasti millainen tahansa.

Yksinkertainen muoto mahdollistaa kustannustehokkaan animoinnin. Gif-animaatio on ajan hermolla, se on moderni markkinoinnin tapa (lue Ylen artikkeli). Gifit ovat helppoja jakaa somessa ja ihmiset tykkäävät ja jakavat niitä luonnollisesti (katso airbnb gif-kampanja).